Antena 3 CNN Externe Iranul acuză SUA de spionaj în legătură cu activităţile sale nucleare

Iranul acuză SUA de spionaj în legătură cu activităţile sale nucleare

Iranul acuză SUA de spionaj în legătură cu activităţile sale nucleare
09 Dec 2007   •   09:45

Acuzaţiile grave la adresa Statelor Unite se aduc în cadrul unei scrisori prezentată ambasadei elveţiene la Teheran şi trimisă la Washington. Scrisoarea este un răspuns la raportul serviciilor americane de informaţii care arată că Iranul şi-ar fi suspendat încă din 2003 programul nuclear militar.
Scrisoarea, prezentată ambasadei Elveţiei la Teheran, protestează faţă de aşa-zisul spionaj american asupra activităţilor nucleare iraniene. Documentul semnat de ministrul iranian de Externe este un răspuns la raportul serviciilor americane de informaţii care arăta că Iranul şi-a suspendat în 2003 programul nuclear militar. În scrisoare, ministrul iranian cere explicaţii Washingtonului cu privire la aceste activităţi. În opinia sa, raportul arată clar că au fost utilizaţi sateliţi de supraveghere şi au fost desfăşurate şi alte operaţiuni în scopul obţinerii de informaţii.

Deşi au calificat raportul ca pe o victorie a Iranului în faţa comunităţii internaţionale, liderii de la Teheran sunt ofensaţi de metodele prin care americanii au adunat probele pentru raport. Statele Unite şi aliaţii lor europeni rămân în continuare cu ochii pe Iran pe care îl consideră încă un pericol la adresa păcii mondiale.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close