Antena 3 CNN Externe Irlanda a retras de pe piaţă toate produsele autohtone din carne de porc din cauza contaminării cu dioxină

Irlanda a retras de pe piaţă toate produsele autohtone din carne de porc din cauza contaminării cu dioxină

Irlanda a retras de pe piaţă toate produsele autohtone din carne de porc din cauza contaminării cu dioxină
07 Dec 2008   •   09:55

Guvernul irlandez a anunţat că a retras de pe piaţă toate produsele din carne de porc, preparate în Irlanda, din cauza unei contaminări cu o dioxină care poate produce cancer. Rezultatele analizelor de laborator au arătat că nivelul toxinelor era de 80 până la 200 de ori mai mare decât limitele de siguranţă. Primul ministru irlandez, Brian Cowen, a declarat că Ministerul Agriculturii şi Autoritatea pentru Siguranţa Alimentaţiei au deschis o anchetă pentru a ?identifica procesatorii şi produsele care fac obiectul contaminării?.
Problema contaminării a început în luna septembrie. Asociaţia Fermierilor Irlandezi a anunţat că unele dintre fermele afectate au fost izolate. Autorităţile au recomandat să nu se consume carne de porc irlandeză sau şuncă. Irlanda a exportat carne de porc, în valoare de 368 de milioane de euro, în 2007.
Fermele irlandeze sacrifică anual peste trei milioane de porci pentru industria alimentară. Aproape jumătate din această cantitate este destinată consumului intern, iar restul este exportat în special în Marea Britanie, dar şi în restul Europei şi în Asia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: carne de porc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close