Antena 3 CNN Externe Israel. Apropiat al premierului Olmert, acuzat într-un nou scandal de corupţie

Israel. Apropiat al premierului Olmert, acuzat într-un nou scandal de corupţie

Israel. Apropiat al premierului Olmert, acuzat într-un nou scandal de corupţie
04 Iun 2008   •   12:17

În Israel a izbucnit un nou scandal de corupţie, pe scena politică. În timp ce premierul Ehud Olmert e somat să demisioneze din cauza unei anchete de corupţie, procurorii l-au inculpat deja pe fostul ministru israelian de Finanţe, Abraham Hirschson (foto). Oficialul, apropiat al premierului, a fost pus sub acuzare pentru furt, fraudă şi şi abuz în serviciu. Membru al formaţiunii de guvernământ Kadima, fostul ministrul renunţase la funcţie încă de anul trecut.

În acelaşi timp, premierul Ehud Olmert este contestat chiar în propriul său partid, Kadima. ?Numărul doi? din Kadima, ministrul de externe Tzipi Livni, a declarat, în urmă cu o săptămână, că partidul ar trebui să se pregătească pentru desemnarea unui nou lider. Demisia lui Olmert fusese deja cerută de ministrul apărării, Ehud Barak, şeful partidului laburist.

?Barak a pus pistolul pe masă, iar Tzipi Livni a băgat glonţul pe ţeavă?, a comentat un post de televiziune. Un om de afaceri american a afirmat cu câteva zile înainte de acest episod, în instanţă, că i-a dat lui Olmert aproape 150 de mii de dolari, mărturisire care a şocat opinia publică.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close