Antena 3 CNN Externe Israelul a bombardat obiective ale grupării Hamas, din Fâşia Gaza

Israelul a bombardat obiective ale grupării Hamas, din Fâşia Gaza

Un avion israelian a bombardat obiective Hamas din Fâşia Gaza în dimineaţa de duminică, ca o reacţie faţă de baloanele incendiare trimise din enclava palestinaină, a comunicat armata.

Israelul a bombardat obiective ale grupării Hamas, din Fâşia Gaza
Sursa foto: Twitter/ Balloon Amarillo Prensa
de Alexandra Ionescu    |    29 Aug 2021   •   19:09

Cele două părți, palestinienii și israelienii, par, să se îndrepte spre o nouă confruntare de anvergură.

Comunicatul militar israelian precizează că raidul aerian a vizat un complex militar al forțelor Hamas unde are loc instruirea militară, precum și producția de armament.

A fost bombardat de asemenea accesul într-un tunel creat de Hamas către teritoriul israelian.

Comunicatul militar israelian mai subliniază că acțiunile forțelor israeliene sunt răspuns la lansările de baloane incendiare și la hărțuielile comise de palestinienii Hamas la frontiera cu Israelul.

Sâmbătă seară, un grup de circa 300 palestinieni a dat foc unor pneuri și a lansat proiectile contra trupelor israeliene.

Acestea au reacționat cu gaze lacrimogene și cu focuri de armă.

Surse medicale din Gaza au anunțat că 11 manifestanți palestinieni au fost răniți la bariera dintre fâșia Gaza și teritoriul israelian. 

Grupurile palestiniene afirmă că Israelul trebuie să îşi respecte promisiunile şi, în ultimele două săptămâni, militanţii au lansat rachete şi baloane incendiare în Israel, provocând incendii de vegetaţie şi determinând atacuri din partea Israelului.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close