Antena 3 CNN Externe Israel: Ministerul Apărării a aprobat vânzarea de arme către state inamice

Israel: Ministerul Apărării a aprobat vânzarea de arme către state inamice

Israel: Ministerul Apărării a aprobat vânzarea de arme către state inamice
20 Noi 2008   •   22:10

Companiile militare israeliene au negociat şi vândut în ultimii ani echipamente militare unor state considerate inamice potrivit legilor statului, în deplină cunoştinţă de cauză şi cu aprobarea Ministerului Apărării, informează cotidianul Haaretz în ediţia electronică.
Ministerul a aprobat negocieri şi contracte de vânzare între mai multe companii israeliene şi state arabe, printre care Irak, Libia şi Yemen, potrivit unor surse citate de cotidianul israelian.
Decizia biroului procurorului disctrictual din Tel-Aviv de a închide o anchetă împotriva lui Shlomi Michaels a fost aprobată de procurorul general Menachem Mazuz. Compania acestuia KODO era suspectată de afaceri ilegale cu Irakul.
Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că în 2006 se deschisese o anchetă împotriva companiei lui Michaels, în care a fost implicat şi parlamentarul Dani Yatom, care a fost şi agent al serviciilor secrete, Mossad. Acesta nu a fost anchetat, retrăgându-se odată cu alegerea sa în Knesset în 2002, şi înainte ca firma să înceapă afacerile vizate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close