Antena 3 CNN Externe Israel. Ministrul Apărării a cerut demisia premierului Ehud Olmert

Israel. Ministrul Apărării a cerut demisia premierului Ehud Olmert

Israel. Ministrul Apărării a cerut demisia premierului Ehud Olmert
28 Mai 2008   •   15:38

Ministrul israelian al Apărării a cerut demisia premierului Ehud Olmert. Ministrul Ehud Barak, care este şi lider al Partidului Muncii, spune că este în interesul statului ca premierul să renunţe la funcţie. Ehud Olmert este anchetat într-un caz de corupţie, fiind suspectat că a primit contribuţii ilegale pentru campanii electorale, de la un om de afaceri american.

Acesta din urmă a recunoscut, ieri, că i-a dat premierului plicuri cu bani şi împrumuturi personale, care nu au fost rambursate niciodată. El a subliniat însă că nu a fost încălcată legea.

Eforturile de pace între isrealieni şi palestinieni, ale americanilor, ar putea fi compromise de aceste tensiuni din politica israeliană. "Cred că prim-ministrul nu poate conduce şi Guvernul şi să se ocupe şi de problemele personale.

În aceste condiţii, pentru binele ţării, şi în conformitate cu normele adecvate, cred că premierul trebuie să renunţe la activităţile zilnice legate de guvernare", a declarat Ehud Barak, citat de Reuters.

Mai mult, Ehud Barak a cerut partidului de centru al lui Olmert, Kadima, să găsească un înlocuitor pentru primul-ministru.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close