Antena 3 Externe Noul premier israelian trimite un milion de vaccinuri în Palestina

Noul premier israelian trimite un milion de vaccinuri în Palestina

de Alexandra Ionescu    |    18 Iun 2021   •   13:51
Noul premier israelian trimite un milion de vaccinuri în Palestina
Sursa foto: Getty Images

Israelul urmează să furnizeze Autorităţii Palestiniene (AP) un milion de doze de vaccin împotriva Covid-19 - aflate pe punctul de a se perima -, în baza unui acord între cele două părţi, anunţă vineri autorităţile israeliene.

Israelul a semnat un acord cu Autoritatea Palestiniană şi va furniza aproximativ un milion de doze de vaccin Pfizer, aflate pe punctul de a se perima, şi va primi în schimb doze pe care societatea Pfizer urma să le trimită Autorităţii Palestiniene”, anunţă într-un comunicat comun birourile premierului şi miniştrilor israelieni ai Apărării şi Sănătăţii.

Transferul este un împrumut acordat palestinienilor, iar Israelul ar urma să primească vaccinurile destinate Autorității Palestiniene programate pentru livrare în 2022.

Acesta precizează că decizia a fost luată "în lumina faptului că stocul de vaccinuri ale Israelului face faţă necesităţilor interne".

O sursă din Ministerul palestinian al Sănătăţii a confirmat acordul, menţionând că Autoritatea aşteaptă să primească un transport de vaccinuri în august sau septembrie.

Comunicatul israelian afirmă că Israelul va primi dozele de reciprocitate în septembrie sau octombrie.

Niciuna din părţi nu precizează când va avea loc primul transfer către Autoritatea Palestiniană.

Pe lângă Israel, și alte națiuni au promis asistență palestinienilor.

În cadrul unei vizite recente în regiune, secretarul de stat american, Antony Blinken, a anunțat că SUA vor colabora cu comunitatea internațională pentru a furniza palestinienilor 1,5 milioane de doze de vaccin coronavirus .

În aprilie, guvernul palestinian a anunțat că a cumpărat 4,5 milioane de doze de vaccinuri coronavirus Pfizer și Sputnik V, oficialii de la Ramallah spunând că au cheltuit peste 27,5 milioane de dolari pe dozele necesare pentru vaccinarea populației.

×
Subiecte în articol: Israel palestina vaccinuri Pfizer COVID-19

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close