Antena 3 CNN Externe Israelienii vor să schimbe denumirea Mării Moarte, pentru că dăunează afacerilor

Israelienii vor să schimbe denumirea Mării Moarte, pentru că dăunează afacerilor

Israelienii vor să schimbe denumirea Mării Moarte, pentru că dăunează afacerilor
16 Oct 2008   •   16:37

Mai mulţi oameni de afaceri israelieni au făcut un apel către Comitetul Guvernamental al Denumirilor (GNC) pentru a schimba numele de ?Marea Moartă?. Aceştia susţin că asocierea cu moartea este dăunătoare afacerilor, clienţii din străinătate simţindu-se stânjeniţi să cumpere produse care îşi au originea într-un astfel de loc.
Profesorul Moshe Brur, directorul GNC, a declarat că acest comitet se va reuni la începutul lunii noiembrie pentru a analiza această iniţiativă, informează Ynetnews. În cazul în care GNC va fi de acord cu iniţiativa omului de afaceri de a schimba numele Mării Moarte, atunci actualul nume al acesteia va fi eliminat din publicaţiile oficiale şi de pe hărţile oficiale.
Un posibil viitor nume pentru Marea Moartă este ?Marea de Sare?, care reprezintă traducerea numelui ebraic al Mării Moarte. O propunere concretă în acest sens nu a fost însă făcută până în acest moment. Numele Mării Moarte se spune că a fost menţionat pentru prima oară într-o lucrare a lui Plinius cel Bătrân, din secolul I d.Hr.
Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close