Antena 3 CNN Externe Istanbul. Un dublu atentat cu bombe a ucis 15 oameni şi a rănit peste 150 (VIDEO)

Istanbul. Un dublu atentat cu bombe a ucis 15 oameni şi a rănit peste 150 (VIDEO)

Istanbul. Un dublu atentat cu bombe a ucis 15 oameni şi a rănit peste 150 (VIDEO)
28 Iul 2008   •   08:50

Cincisprezece oameni au murit şi peste 150 sunt rănite, în urma unui atentat care a avut loc duminică seara la Istanbul. Două bombe au explodat într-un interval de câteva minute, pe o stradă comercială din partea europeană a oraşului. Poliţia pune atacul pe seama rebelilor separatişti din Kurdistan, dar oficialităţile nu confirmă, deocamdată, această ipoteză. Atentatul s-a produs cu puţin înaintea orei 10 seara. Teroriştii au urmărit să facă un număr cât mai mare de victime. Mai întâi a fost detonată o bombă de mică putere. Incidentul a atras mulţi trecători curioşi, iar în acel moment s-a produs a doua explozie, mult mai puternică.

În timp ce oamenii erau adunaţi acolo, după prima explozie, iar alţii stăteau în faţa magazinelor, s-a produs şi cea de-a doua. Numărul morţilor şi răniţilor a crescut din această cauză.

La locul atentatului au fost mobilizate numeroase ambulanţe şi echipaje de pompieri, care au verificat zona în căutarea altor eventuale bombe. Televiziunile au transmis în direct imagini cutremurătoare - oameni însângeraţi zăcând printre cioburi, în timp ce alţii erau cuprinşi de disperare.

Multe atentate produse la Istanbul au fost atribuite, în trecut, Partidului Muncitorilor din Kurdistan, care poartă un sângeros război de gherilă în sud-estul ţării. Armata turcă a anunţat, chiar şi ieri, noi bombardamente asupra poziţiilor rebele din nordul Irakului. Atentatul coincide, de asemenea, cu deschiderea procesului împotriva unei vaste reţele naţionaliste, acuzată de acţiuni violente. În acelaşi timp, Curtea Constituţională va examina astăzi eventuala interzicere a partidului islamist al Justiţiei şi Dezvoltării, aflat la putere.


Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close