Antena 3 CNN Externe Italia. 400 de persoane arestate într-o operaţiune împotriva imigranţilor clandestini (FOTO)

Italia. 400 de persoane arestate într-o operaţiune împotriva imigranţilor clandestini (FOTO)

Italia. 400 de persoane arestate într-o operaţiune împotriva imigranţilor clandestini <font color=red>(FOTO)</font>
15 Mai 2008   •   11:33

O vastă operaţiune împotriva criminalităţii şi imigranţilor clandestini, condusă de poliţia italiană în colaborare cu poliţia română, a avut loc joi în Italia. Aproape 400 de persoane au fost arestate în toată peninsula, în regiunile Piemonte, Lombardia, Liguria, Veneto, Emilia Romagna, Toscana, Marche, Lazio şi Campania. Operaţiunea a fost demarată în urmă cu o săptămână, dar s-a finalizat în această dimineaţă. Zeci de imigranţi ilegali au fost deja expulzaţi.

Vedeţi fotografii de la acţiunea poliţiei din Napoli

Potrivit agenţiei ANSA, în cea mai mare tabără de nomazi de la periferia Romei, cel puţin 50 de persoane, care nu aveau acte asupra lor, au fost reţinute de carabinieri. 700 de imigranţi români, bosniaci şi sârbi, locuiesc în tabăra improvizată. Jumătate dintre ei sunt minori.



Operaţiunea de la Roma a avut loc în contextul în care, în ultimele zile, taberele de rromi au devenit ţinta italienilor furioşi. La Napoli, mai multe tabere au fost incendiate.De teama furiei italienilor, rromii de origine română au părăsit în mare gravă taberele. Fericiţi că au scăpat de rromi, locuitorii au celebrat victoria.

Într-un incident separat, un fost magazin din Milano ocupat de doi români a fost vizat, în această dimineaţă, de un atac cu cocteil Molotov. Nu s-au înregistrat victime.

Incendiu la Ponticelli



Sursa foto: La Repubblica

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
NATO scoate armele nucleare din depozite și le pune în stare de prealertă
x close