Antena 3 CNN Externe Italia. Berlusconi vrea cât mai rapid alegeri anticipate

Italia. Berlusconi vrea cât mai rapid alegeri anticipate

Italia. Berlusconi vrea cât mai rapid alegeri anticipate
29 Ian 2008   •   18:56

Preşedintele Italiei a încheiat consultările cu liderii principalelor partide din peninsulă. Discuţiile au avut ca scop găsirea unei soluţii pentru a scoate ţara din criza în care se află de cinci zile. Giorgio Napolitano i-a primit marţi pe Silvio Berlusconi şi Walter Veltroni, cei care conduc cele două mari coaliţii. Liderul coaliţiei de centru-dreapta, Silvio Berlusconi, i-a cerut preşedintelui să convoace alegeri anticipate cât mai curând.

Conservatorii lui Berlusconi cer un scrutin anticipat pentru că sunt siguri de victorie. „Ne-am întâlnit cu preşedintele şi i-am prezentat poziţia noastră politică. Considerăm că singura soluţie viabilă este organizarea de alegeri, cât mai curând, pentru a oferi ţării un guvern eficient”, a declarat fostul premier din Peninsulă.

Berlusconi a ameninţat, recent, cu ample proteste de stradă, dacă preşedintele nu va dizolva Parlamentul şi nu va convoca alegeri. Totuşi, preşedintele Napolitano promovează reformarea legii electorale înainte de alegerile anticipate, demers respins de Berlusconi.

De cealaltă parte, primarul Romei, Walter Veltroni, lider al Partidului Democrat, i-a propus preşedintelui să organizeze alegeri în iunie sau chiar în primăvara anului viitor, după reforme politice şi economice. Demisia premierului Romano Prodi, săptămâna trecută, după 20 de luni de mandat, a aruncat Italia în pragul acestei crize politice.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close