Italia. Cel mai vârstnic episcop din lume, jefuit de doi români

05 Mai 2008   •   09:28
Italia. Cel mai vârstnic episcop din lume, jefuit de doi români
Românii din Italia sunt din nou puşi într-o lumină neplăcută de un delict comis de doi dintre ei. Cel mai vârstnic episcop catolic din lume, care va împlini în curând 102 ani, a fost jefuit de doi români care lucrau pentru el. Ei au furat obiecte de artă de valoare inestimabilă, între care o cruce dăruită episcopului de Papa Ioan Paul al Doilea.

Monseniorul Antonio Rosario Mennona, i-a primit pe cei doi români în casa sa din Muro Lucano, provincia Potenza, iar apoi i-a văzut plecând, fără să ştie că cei doi au sustras mai multe obiecte de valoare din locuinţa sa.

Jaful a avut loc anul trecut şi a fost descoperit de nepotul prelatului, care nu l-a informat nici acum pe unchiul său, pentru a nu-i pune în pericol sănătatea. Poliţia nu a reuşit încă să-i prindă pe făptaşi.

Infracţiunile comise de români în Italia par a nu se mai termina. Presa din Peninsulă scrie că Patru români au agresat un pictor de 45 de ani. Potrivit Il Tempo, românii i-au furat bărbatului portofelul, ceasul şi telefonul, după care l-au bătut şi l-au abandonat într-o baltă de sânge în plină stradă. Deşi a fost rănit grav, pictorul este acum în stare bună.

Potrivit Agenţiei de presă Ansa, un alt român a fost arestat pentru că şi-a sechestrat soţia. Iar un alt cotidian italian relatează că doi români care făceau parte dintr-o trupă de circ au devastat un bar. Totul în condiţiile în care prezenţa românilor în Peninsulă este din ce în ce mai contestată de italieni.

În urmă cu doar o săptămână, opinia publică italiană a explodat din nou, la ştirea că un român a violat o bosniacă, într-un cartier mărginaş din estul capitalei italiene. Politicienii italieni au ameninţat cu toleranţă zero faţă de străinii infractori şi au propus chiar introducerea de vize pentru români.

Antena3.ro

x close