Antena 3 CNN Externe Italia. Cerşetoria a fost interzisă în Veneţia

Italia. Cerşetoria a fost interzisă în Veneţia

Italia. Cerşetoria a fost interzisă în Veneţia
25 Iul 2008   •   18:59

Veneţia a devenit primul oraş din Italia în care cerşetoria a fost interzisă, pentru a se limita fenomenul de exploatare a copiilor de către grupurile infracţionale. Efectivele poliţiei din Veneţia vor fi suplimentate, în special în Piaţa San Marco, în zona Podului Rialto, la "Puntea Suspinelor" şi în jurul bisericilor. Persoanele care vor fi prinse cerşind vor fi amendate cu sume cuprinse între 25 şi 50 de euro, iar banii pe care cerşetorii îi au asupra lor vor fi confiscaţi, informează Telegraph.co.uk.

Potrivit sursei citate, până joi seara deja fuseseră arestate 15 persoane, majoritatea etnici rromi. "Toată lumea din Veneţia aştepta această măsură. Cerşetoria îi deranjează pe localnici şi pe turişti, afectează imaginea Veneţiei şi îngreunează circulaţia", a declarat Augusto Salvadori, reprezentantul Consiliului Urban din Veneţia.

Poliţia din Veneţia estimează că sunt aproximativ 150 de cerşetori în oraş, care "lucrează" în schimburi, dintre care 80 operează în centrul istoric al oraşului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close