Antena 3 CNN Externe Italia. Expertiză psihiatrică pentru românul acuzat de crimă şi viol

Italia. Expertiză psihiatrică pentru românul acuzat de crimă şi viol

Italia. Expertiză psihiatrică pentru românul acuzat de crimă şi viol
23 Apr 2008   •   19:10

Ioan Rus, românul acuzat că a violat şi înjunghiat o tânără la Roma, va fi supus unei expertize psihiatrice. S-a cerut această expertiză după ce românul a afirmat că nu-şi aminteşte nimic în legătură cu incidentul respectiv. Rezultatele expertizei psihiatrice la care va fi supus Ioan Rus vor fi date publicităţii abia peste 3 săptămâni. Magistraţii italieni vor să afle dacă acuzatul poate participa în mod util la anchetă.

Cazul lui Rus l-a adus în actualitate pe cel al altui român, Nicolae Romulus Mailat. Mailat a fost audiat din nou şi va compărea în faţa tribunalului la 11 iunie. În octombrie anul trecut, imediat după crima comisă de Mailat, guvernul italian a adoptat un decret privind expulzarea imigranţilor infractori, îndreptat în primul rând împotriva românilor.

Acum, infracţiunile comise de români sunt motiv de dispută politică. Cei doi candidaţi pentru primăria Romei, Francesco Rutelli şi Giani Allemano, au făcut din siguranţa cetăţenilor tema centrală a bătăliei electorale. Totodată, viitorul premier Silvio Berlusconi a anunţat deja că doreşte începerea tratativelor cu România, pentru obţinerea unei derogări de la normele Uniunii Europene, care să permită autorităţilor italiene filtrarea fluxului de imigranţi români. Berlusconi îl acuză pe predecesorul său, Romano Prodi, că a încurajat delincvenţa, pentru că nu a negociat un moratoriu pentru reducerea libertăţii de acces a românilor în Italia.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close