Antena 3 CNN Externe Italia. Gianni Alemanno este noul primar Romei

Italia. Gianni Alemanno este noul primar Romei

Italia. Gianni Alemanno este noul primar Romei
28 Apr 2008   •   16:36

Giani Alemanno este noul primar Romei. Candidatul coaliţiei de dreapta a câştigat alegerile la o diferenţă de 7 procente faţă de rivalul său Francesco Rutelli. Alemanno a învins cu 53,6 la sută din voturi, după o campanie electorală care s-a concentrat pe măsurile luate împotriva imigranţilor. "Intenţia mea fermă este să fiu primarul tuturor cetăţenilor Romei, chiar şi al celor care nu m-au votat. Garantez tuturor că voi fi primarul lor, fără nici o prejudecată. Azi a învins întreaga Romă, nu doar o parte", a declarat Giani Alemanno.

Victoria lui Alemanno e o surpriză pentru italieni. A plecat de pe locul al doilea în sondaje şi părea să nu aibă şanse foarte mari în faţa lui Francesco Rutelli, care a mai fost de două ori primar la Roma. Alemanno este un fost neofascist care a trecut la partidul conservator Alianţa Naţională şi care a plasat în centrul campaniei sale securitatea şi lupta împotriva imigraţiei.

El a încercat să convingă oficialii francezi să pună în aplicare o acţiune comună împotriva imigraţiei clandestine, în special în privinţa problemei nomade. Gianni Alemanno nu a ezitat să exploateze violarea unei studente de către un român, amplu mediatizată, pentru a acuza stânga că a neglijat securitatea oraşului şi a periferiei acestuia.

De altfel, rivalul său electoral l-a acuzat zilele trecute că a regizat violul comis de Ioan Rus pentru a câştiga alegerile.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close