Antena 3 CNN Externe Italia: Grevă generală a taximetriştilor, pentru denunţarea liberalizării acestui sector

Italia: Grevă generală a taximetriştilor, pentru denunţarea liberalizării acestui sector

Italia: Grevă generală a taximetriştilor, pentru denunţarea liberalizării acestui sector
Sursa foto: Foto: travellious.com
23 Ian 2012   •   18:43

Începând cu ora 7.00 GTM (9.00 ora României) a zilei de luni, şoferii de taxi din Italia sunt în grevã la nivelul întregii ţãri. Decizia a fost luată pentru denunţarea liberalizării acestui sector de cãtre Guvernul condus de Mario Monti, relateazã AFP, sursă preluată de Mediafax.
   
"Ei nu au înţeles ce avea sã se întâmple, au trezit gigantul care doarme", a declarat secretarul naţional al sindicatului UGL - Taxi, Pietro Marinelli, avertizând cu privire la "furia" faţã de un Guvern "iresponsabil şi mincinos".
   
Şoferii în grevã sunt reuniţi la Circus Maximus din Roma, în apropiere de Stadionul San Siro din Milano, iar în alte oraşe precum Torino se protestează în stradã. Mişcarea afectează inclusiv insula Capri, unde toţi taximetriştii sunt în grevã.
   
Taximetriştii protesteazã faţã de decretul de liberalizare a economiei, adoptat vineri seara de Guvernul lui Mario Monti, care deschide concurenţei multe sectoare, inclusiv cel al taximetriei. Mãsura cea mai contestatã de taximetrişti este decizia Guvernului de a conferi unei autoritãţi independente puterea de a atribui noi licenţe, în timp ce în prezent autoritãţile locale fac acest lucru.
   
Mişcare naţionalã a taximetriştilor a fost precedată de greve în mai multe oraşe, inclusiv Roma, desfãşurate pe parcursul ultimelor zece zile.
   
Potrivit autorităţilor, farmaciştii au anunţat de asemenea o grevă generală, programată pentru 1 februarie, dacã Parlamentul nu revine asupra decretului care vizeazã creşterea numãrului de farmacii din ţarã.

Greva taximetriştilor urmează sã se încheie la ora 21.00 GMT (23.00, ora României).

×
Subiecte în articol: taxi Mario Monti Milano roma
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close