Antena 3 CNN Externe Italia. Imigranţii ilegali vor primi pedepse mai mari cu închisoarea decât italienii

Italia. Imigranţii ilegali vor primi pedepse mai mari cu închisoarea decât italienii

Italia. Imigranţii ilegali vor primi pedepse mai mari cu închisoarea decât italienii
24 Iul 2008   •   13:51

Imigranţii ilegali din Italia, care comit infracţiuni pe teritoriul ţării, se vor afla în închisori pentru perioade cu o treime mai lungi decât cetăţenii statului italian. Acest lucru este posibil mulţumită unei noi legi votată de Senatul Italiei. Prim-ministrul Silvio Berlusconi a fost susţinut de Parlament pentru adoptarea acestor măsuri destinate luptei împotriva criminalităţii. Tribunalele au acum posibilitatea de a trimite la închisoare imigranţii ilegali timp de patru ani şi nu să-i deporteze, aşa cum făceau până acum, potrivit BBC.

Perioada de detneţie pentru imigranţii ilegali care urmează a fi deportaţi a fost mărită de la 60 de zile la 18 luni. Aceeaşi lege include măsuri pentru combaterea crimei organizate, şi permite soldaţilor să patruleze pe străzi, alături de poliţişti. De asemenea, vor putea fi confiscate obiectele din proprietatea imigranţilor ilegali.

Atât Biserica Catolică cât şi opoziţia de stânga din Italia nu sunt de acord cu legea care, potrivit acestora, vizează imigranţii într-un mod nedrept şi încurajează rasismul.

În urmă cu o lună, italienii au demarat controversatul recensământ al rromilor şi amprentarea acestora. Autorităţile de la Roma au spus atunci că proiectul privind amprentarea copiilor de nomazi este justificat, pentru că astfel rromii nu vor mai fi exploataţi.

Mai mulţi politicieni europeni au cerut însă ca Guvernul Italiei să fie adus în faţa Curţii Europene de Justiţie, în acest caz. În Parlamentul European va fi supusă la vot o rezoluţie care condamnă această formă de recensământ.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close