Antena 3 CNN Externe Italia. Medicii au refuzat să trateze o femeie de etnie rromă bolnavă de cancer

Italia. Medicii au refuzat să trateze o femeie de etnie rromă bolnavă de cancer

Italia. Medicii au refuzat să trateze o femeie de etnie rromă bolnavă de cancer
23 Iul 2008   •   11:23

Indiferenţa italienilor faţă de rromi se manifestă şi în spitale. În ciuda jurământului lui Hipocrat, unii medici refuză să acorde ajutor unor oameni, pe motiv de rasă.

Medicii de la spitalul italian San Salvatore, din localitatea italiană Pesaro, au refuzat să îi acorde îngrijiri medicale unei femei bolnave de cancer, pe motiv că este de etnie rromă şi nu are domiciliul stabil, informează cotidianul italian Il Resto del Carlino. Faptul a fost făcut public de fundaţia Gruppo EveryOne, asociaţie care se ocupă de îngrijirea persoanelor fără adăpost.

"Femeia a solicitat o consultaţie medicală urgentăşi un eventual tratament pentru durerile de cap care o chinuiau de mai multe zile, dureri datorate unui cancer la sân, aflat în stadiul de metastază cerebrală.? au declarat cei de la EveryOne. Mia Copalea, românca de etnie rromă a fost însoţită la spital de de fiul ei, Ionut Ciuraru. Cu câteva luni în urmă, femeia suferise o intervenţie chirurgicala extrem de delicată, la Milano.

?Deşi aveam documentele româneşti, personalul din spital ne-a spus că nu o poate trata pe mama deoarece nu are o casă în Pesaro. Au refuzat chiar să ne facă o simplă reţetă medicală pentru medicamentele cele mai simple care ar ajuta-o să lupte cu durerile de cap.? Grupul EveryOne care o ajută pe femeie de câteva luni a apelat la Ministrul Sănătăţii pentru a ?interveni cât mai repede? în acest caz şi pentru a permite ca Mia Copalea să fie internată în spital şi să beneficieze de toate tratamentele necesare, precum orice altă fiinţă umană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close