Antena 3 CNN Externe Italia: militarii vor păzi centrele de imigranţi

Italia: militarii vor păzi centrele de imigranţi

Italia: militarii vor păzi centrele de imigranţi
30 Iul 2008   •   18:12

Guvernul italian a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, 3.000 de militari vor ajuta Poliţia italiană să lupte împotriva crimei organizate. Aceste operaţiuni vizează şi centrele de imigranţi. 2.000 dintre militari vor fi puşi să păzească locuri de maximă importanţă precum gări sau ambasade, iar 1.000 vor patrula pe străzile oraşelor alaturi de trupele de poliţie.

Roma, Milano si Torino sunt câteva dintre oraşele care vor beneficia de o pază atât de riguroasă. Alte obiective care vor fi păzite de trupele militare sunt centrele de imigranţi.

Miercuri, Ministrul italian de Interne, Ignazio LaRussa, a declarat că, după şase luni, guvernul va face o evaluare pentru a vedea dacă programul a funcţionat si dacă va fi extins şi în alte oraşe. LaRussa a mai spus că acest program este un răspuns la cererea de securitate a cetăţenilor.

Ministrul de Interne, Roberto Maroni, a declarat că trupele vor patrula în uniforme şi vor avea asupra lor numai arme de dimensiuni mici. În schimb, membrii trupelor care vor păzi locuri în care cererea de securitate este mai mare, vor purta armuri şi mitraliere.

Soldaţii care vor alcătui trupele fac parte din forţele terestre, marină sau din forţele aeriene.

De-a lungul timpului, Italia s-a mai confruntat cu astfel de situaţii. Ultima a avut loc între anii 1992-1998, când guvernul italian s-a luptat cu o grupare mafiotă. Tot atunci au fost asasinaţi magistraţii Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close