Antena 3 CNN Externe Italia. O prostituată româncă a câştigat recursul faţă de decizia de expulzare

Italia. O prostituată româncă a câştigat recursul faţă de decizia de expulzare

Italia. O prostituată româncă a câştigat recursul faţă de decizia de expulzare
04 Ian 2008   •   15:08

Vigilenţa autorităţilor italiene în urmărirea infracţiunilor produse de români se opreşte când vine vorba de prostituate. După ce jurnaliştii români au scris în repetate rânduri despre modul în care carabinierii ?trec cu vederea? prezenţa ilegală a româncelor, realitatea italiană a fost confirmată chiar printr-o decizie judecătorească. O prostituată româncă a câştigat recursul formulat împotriva deciziei de expulzare luată de autorităţile italiene. Iniţial, autorităţile din Genova au decis expulzarea româncei, în baza decretului pentru siguranţa publică.

Fata de 21 de ani a făcut recurs în justiţie faţă de această hotărâre, iar judecătorul a decis că prezenţa româncei pe teritoriul Italiei nu reprezintă niciun pericol social.

Decretul privind expulzarea imigranţilor a fost adoptat de Italia în regim de urgenţă, în noiembrie 2007, imediat după o teribilă crimă al cărui principal suspect este un român. Romulus Mailat a fost acuzat atunci de implicare în uciderea italiencei Giovanna Reggiani, fapt care a stârnit un adevărat scandal în Italia. După ce a fost dur criticat de europeni, Guvernul Prodi a adoptat în decembrie un alt decret privind expulzările imigranţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close