Antena 3 CNN Externe Italia. Patru români au ucis în bătaie un imigrant polonez

Italia. Patru români au ucis în bătaie un imigrant polonez

Italia. Patru români au ucis în bătaie un imigrant polonez
26 Aug 2008   •   11:08

Românii sunt din nou arătaţi cu degetul într-un nou episod de violenţă, în Italia. Patru conaţionali au ucis în bătaie un imigrant polonez. Crima s-a petrecut tot la Roma, acolo unde, acum trei zile, alţi doi români au atacat un cuplu de turişti olandezi. Ministrul italian de Interne a anunţat că cei doi, care şi-au recunoscut vina, vor fi expulzaţi.

Potrivit presei italiene, cadavrul imigrantului polonez a fost găsit luni dimineaţă, lângă o clădire abandonată. Autorităţile au fost alertate imediat. După câteva ore, patru români au fost reţinuţi. Scandalul a izbucnit de la o bormaşină pe care suspecţii ar fi cumpărat-o de la polonez. Pentru că nu funcţiona, românii s-au înfuriat. L-au atacat pe bărbat şi l-au bătut cu pumnii şi cu picioarele.

Incidentul survine la trei zile de la atacul comis de doi români asupra unui cuplu de turişti olandezi, la periferia Romei. Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a anunţat că va semna în cel mult 36 de ore decretul de expulzare a celor doi. Mai ales după ce suspecţii şi-au mărturisit faptele în faţa anchetatorilor.

Incidentul a stârnit un nou val de polemici în Italia, cu privire la imigraţie şi la măsurile de siguranţă luate de autorităţi. Ţinta criticilor a fost chiar primarul Romei, Gianni Alemanno, care le-a promis italienilor în campania electorală o capitală mai sigură. Ca răspuns la acuzaţii, Alemanno a spus că turiştii atacaţi au partea lor de vină, că au fost "imprudenţi", pentru că şi-au instalat ilegal cortul. "Nu trebuiau să se campeze într-un loc izolat, ci să doarmă într-un camping amenajat şi sigur", a spus Alemanno, criticat mai ales de reprezentanţi ai coaliţiei de centru-stânga, dar şi de cei ai formaţiunii Italia dei Valori.

"Cuvintele lui Alemanno sunt nedemne pentru cine administrează interesul public. Capitalele se confruntă cu dificultăţi şi necesită opţiuni angajante nu eschivări sau omisiuni", a afirmat un reprezentant al Partidului Democrat. Fireşte, coaliţia majoritară îi ia apărarea lui Alemanno. Astfel, ministrul Apărării, Ignazio La Russa, a subliniat că "violenţa a avut loc într-o zonă izolată care nu este supusă controlului forţelor de ordine".

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close