Antena 3 CNN Externe Italia. Români cu dizabilităţi, sclavii unei reţele criminale româneşti

Italia. Români cu dizabilităţi, sclavii unei reţele criminale româneşti

Italia. Români cu dizabilităţi, sclavii unei reţele criminale româneşti
09 Mai 2008   •   10:29

Douăzeci de români cu dizabilităţi fizice şi psihice au fost forţaţi de doi conaţionali să cerşească în pieţele din centrul istoric al Romei. Infractorii au fost reţinuţi de carabinieri, iar autorităţile italiene susţin că aceştia fac parte dintr-o adevărată reţea criminală, cu baza în România, care se ocupă cu traficul de persoane cu dizabilităţi, către capitalele occidentale.

Cei 20 de români, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, au mâinile şi picioarele deformate. Ei se deplasau pe skateboard-uri, în zonele din centrul istoric al Romei. Transformaţi în adevăraţi sclavi de către cei doi conaţionali, tată şi fiu, tinerii erau nevoiţi să doarmă sub un pod, în imediata apropiere a Palatului de Justiţie.

În urmă cu o lună, autorităţile italiene au decis să ia măsuri pentru stoparea acestui fenomen. Cei doi români care îşi exploatau conaţionalii au fost arestaţi, iar tinerii se află, în prezent, în centrul de primire al Primăriei Romei şi urmează să fie repatriaţi în următoarele zile.

Poliţiştii au întâmpinat dificultăţi în a-i identifica. Luarea amprentelor digitale a fost aproape imposibilă din cauza gravelor malformaţii de care suferă. Anchetatorii italieni susţin că de pe urma traficului cu persoane cu dizabilităţi se obţin milioane de euro. Numai asupra unuia dintre tinerii forţaţi să cerşească au fost găsiţi 300 de euro, strânşi într-o singură zi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close