Antena 3 CNN Externe Italia. Românul acuzat de viol susţine că doar a ajutat fata să treacă strada

Italia. Românul acuzat de viol susţine că doar a ajutat fata să treacă strada

Italia. Românul acuzat de viol susţine că doar a ajutat fata să treacă strada
21 Apr 2008   •   18:57

Românul acuzat ca a violat o femeie în Italia a sărit şi la psihologul închisorii. În faţa judecătorului, bărbatul a spus că nu-şi aminteşte, în afara faptului că a ajutat-o pe tânără să traverseze strada. Nimic mai mult, nici vorbă de viol sau de înjunghiere. Victima, fiica unui diplomat din Lesotho, se reface într-un spital. După ce a încercat să-l atace pe psiholog, Ioan Rus a fost izolat într-o celulă, unde este e păzit zi şi noapte. Incidentul s-a petrecut chiar în seara în care a fost arestat şi acuzat pentru viol şi tentativă de omor.

Procurorii spun că vor avea un caz solid împotriva bărbatului. La faţa locului, poliţiştii au găsit o batistă cu care Ioan Rus şi-ar fi şters cuţitul de sânge, după ce şi-a înjunghiat victima. Deşi trăieşte o tragedie, familia fetei spune că nu se va lăsat alungată din Italia, de teama infractorilor.

Italienii, însă, au răbufnit din nou, la amintirea cazului Mailat. Silvio Berlusconi, viitorul premier italian, pregăteşte deja un decret împotriva străinilor care comit infracţiuni şi spune că va lua măsuri: mai multă poliţie pe străzi şi pedepse mai aspre pentru infractori. Românii care muncesc cinstit în Italia stau din nou cu frica-n sân.

Ioan Rus, originar din judeţul Mureş, a ajuns la Roma la începutul acestui an. Deşi mai avusese probleme cu legea, familia lui e îngrozită de ce a făcut. Reprezentanţii ambasadei României la Roma au făcut cerere oficială pentru vizitarea lui Ioan Rus la închisoare, deşi acesta nu a solicitat, încă, asistenţă consulară.

Antena 3

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close