Antena 3 CNN Externe Italia. Un rrom din Oraviţa a fost arestat pentru că ar fi violat o fată de 12 ani

Italia. Un rrom din Oraviţa a fost arestat pentru că ar fi violat o fată de 12 ani

Italia. Un rrom din Oraviţa a fost arestat pentru că ar fi violat o fată de 12 ani
01 Mar 2008   •   12:30

Din nou indignare în Italia din cauza unui viol comis de un grup de români. Un tânăr în vârstă de 28 de ani originar din Oraviţa a fost arestat la Bergamo, în Italia, pentru că a răpit şi violat o fată de 12 ani. Incidentul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, iar carabinierii spun că tânărul a avut patru complici. Un grup de italieni furioşi au dat foc vineri seară taberei în care locuiau românii.

Carabinierii spun că cei cinci tineri ar fi răpit-o pe fetiţa de 12 ani dintr-o staţie de autobuz. Părinţii fetei au anunţat imediat poliţia, însă oamenii legii au găsit-o abia în dimineaţa zilei de vineri într-o baracă din tabăra nomazilor români. Poliţiştii îi cunoşteau deja pe cei care locuiau aici. Îi mai arestaseră de mai multe ori pentru diverse infracţiuni mărunte. Adolescenta e bolnavă psihic şi a dispărut de acasă de mai multe ori în ultimele luni. Carabinerii spun că au găsit-o atunci la capătul de linie al unor autobuze de la periferia oraşului Bergamo. Acolo l-a cunoscut şi pe tânărul arestat. Anchetatorii au aflat că tânărul de 29 de ani mai abuzase de adolescentă şi cu alte prilejuri.

?Părinţii au fost atenţi la starea fetei. Numai că în ultimele săptămâni s-a apropiat de acest grup de români, care au profitat de instabilitatea psihică a micuţei şi i-au câştigat încrederea?, a precizat Domenico Cristaldi, şeful companiei de carabinieri.

Deocamadată, au fost arestaţi doar tânărul surprins în flagrant şi fratele acestuia, care l-a ajutat să o răpească. Ceilalţi trei rromi se află încă în libertate, pentru că nu sunt dovezi că ar fi fost vorba despre un viol în grup. Incidentul a stârnit reacţii violente din pareta italienilor. După ce rromii au fost arestaţi, tabăra în care locuiau a fost incendiată. Carabinierii au evacuat vineri seară toate barăcile din zonă.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close