Antena 3 CNN Externe Italienii au demarat recensământul şi amprentarea rromilor

Italienii au demarat recensământul şi amprentarea rromilor

Italienii au demarat recensământul şi amprentarea rromilor
01 Iul 2008   •   21:01

Recensământul rromilor a început deja în câteva oraşe din Italia, iar primăria din Roma se pregăteşte să demareze duminică amprentarea. Pentru că le este teamă de proteste, autorităţile italiene vor organiza echipe speciale, din care vor face parte, pe lângă carabinieri, reprezentanţi ai Crucii Roşii şi ai organizaţiilor care militează pentru drepturile rromilor.

Imigranţilor din tabere li se va explica în detaliu ce trebuie să facă. Ministrul de Interne Roberto Maroni a subliniat că măsura este necesară pentru a garanta un trai în condiţii decente celor care au dreptul să rămână în ţară.

Li se va elibera o legitimaţie prin care să aibă acces în tabere sau la serviciile sanitare. De asemenea, în fişă se va preciza ce boli au avut şi dacă iau medicamente. Decizia autorităţilor italiene a stârnit numeroase controverse. Mai multe organizaţii spun că sunt încălcate, astfel, drepturile cetăţenilor comunitari.

Autorităţile de la Roma spun că proiectul privind amprentarea copiilor de nomazi este justificat, pentru că astfel rromii nu vor mai fi exploataţi. Mai mulţi politicieni europeni au cerut însă ca Guvernul Italiei să fie adus în faţa Curţii Europene de Justiţie, în acest caz.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close