Antena 3 CNN Externe Italienii vor să ia măsuri aspre împotriva imigranţilor problematici

Italienii vor să ia măsuri aspre împotriva imigranţilor problematici

Italienii vor să ia măsuri aspre împotriva imigranţilor problematici
30 Apr 2008   •   19:25

Noua putere din Italia este hotărâtă să ia măsuri dure împotriva imigranţilor care fac probleme. Dacă noul primar al Romei, Gianni Alemanno, vrea să doteze cu arme de foc gardienii publici, liderul formaţiunii politice Liga Nordului merge mai departe şi cere să fie „revizuite” regulile spaţiului Schengen.

Gianni Alemanno a câştigat Primăria Romei datorită campaniei sale pe teme de siguranţă publică. Le-a promis italienilor că va expulza mii de imigranţi infractori şi că va desfiinţa taberele de nomazi de la periferia capitalei italiene.

Imediat după victoria din alegeri, noul edil a anunţat că vrea să doteze cu arme de foc gardienii publici din oraş, pe fondul numărului tot mai mare de agresiuni comise în special de imigranţi. El intenţionează, de asemenea, să ceară „prefectului şi Ministerului de Interne să demareze procedurile de expulzare şi îndepărtare a străinilor care au comis delicte”.

Şi Liga Nordului, formaţiune ce face parte din coaliţia aflată la putere, are un cuvânt greu de spus împotriva imigranţilor. Liderul formaţiunii a propus revizuirea regulilor spaţiului Schengen, care permite libera circulaţie a persoanelor între cele 22 de state care au aderat la acest Acord.

Un alt reprezentant al Ligii Nordului, declara recent că acordul care a permis libera circulaţie a cetăţenilor din noile state membre UE, cum ar fi România, a fost o greşeală. Ministrul italian de Interne, Giuliano Amato, susţine că în Italia sunt aproximativ un milion de imigranţi români. Potrivit unui sondaj, cei mai mulţi imigranţi ilegali care ajung în Italia provin din România şi Ucraina.

Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close