Antena 3 CNN Externe Japonia. Cel puţin patru răniţi după trecerea torţei olimpice prin Nagano (VIDEO)

Japonia. Cel puţin patru răniţi după trecerea torţei olimpice prin Nagano (VIDEO)

Japonia. Cel puţin patru răniţi după trecerea torţei olimpice prin Nagano <font color=red>(VIDEO)</font>
26 Apr 2008   •   11:56

Traseul flăcării olimpice s-a încheiat la Nagano, în Japonia, după un parcurs haotic de patru ore, presărat cu incidente între suporterii chinezi şi manifestanţii pro tibetani. Cel puţin patru oameni au fost răniţi în confruntări. O bună parte a traseului, torţa a fost purtată fără a se înregistra incidente. La un moment dat însă, un protestatar protibetan a sărit în faţa grupului care purta flacăra olimpică. Acesta a fost imobilizat imediat. După doar câteva sute de metri, scena s-a repetat.

Atletul care a purtat torţa şi-a continuat drumul, protejat de o adevărată armată. Sportivii au fost încadraţi pe tot traseul de câte două cordoane de poliţişti şi de atleţi. Aşa s-a întâmplat într-o zonă din Nagano unde manifestanţii protibetani şi cei prochinezi erau în număr mare. Între cele două tabere a izbucnit o altercaţie, însă poliţiştii au intervenit prompt.

Ceremonia s-a încheiat după ce torţa a parcurs aproape 19 kilometri prin Nagano, oraş care a fost gazda Olimpiadei de Iarnă din 1998. Peste 3.000 de poliţişti au asigurat securitatea evenimentului. Mii de spectatori chinezi au venit la ceremonie şi, la fel ca în capitala Australiei, au fost protectorii torţei. După Nagano, flacăra olimpică va ajunge la Seul, unde au fost luate, de asemenea, măsuri drastice de securitate.

CONFRUNTĂRI ÎNTRE PROCHINEZI ŞI PROTIBETANI LA NAGANO 

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close