Antena 3 CNN Externe Japonia. Şase persoane decedate în urma unui cutremur de 7,2 grade pe scara Richter

Japonia. Şase persoane decedate în urma unui cutremur de 7,2 grade pe scara Richter

Japonia. Şase persoane decedate în urma unui cutremur de 7,2 grade pe scara Richter
14 Iun 2008   •   10:30

Şase persoane au murit şi peste 100 au fost rănite în cutremurul deosebit de violent care s-a produs vineri noapte, în nordul Japoniei. Seismul a atins magnitudinea 7,2 grade pe scara Richter, a durat 30 de secunde iar epicentrul s-a aflat la doar 10 kilometri adâncime. Seismul a fost resimţit în tot nordul insulei Honshu, cea mai mare din arhipelagul nipon, şi chiar la Tokyo, la aproape 500 de kilometri.

După aproximativ o oră a urmat o replică având magnitudinea de 5.6 pe scara Richter. Un bărbat a pierit într-o alunecare de teren, iar altul a fost accidentat mortal de o maşină în timp ce încerca să se pună la adăpost. Patru persoane au fost grav rănite într-un autobuz ieşit de sub control din cauza seismului. La o grădiniţă, câţiva copii şi învăţători au fost răniţi de cioburile geamurilor sparte. Cel puţin două clădiri s-au prăbuşit dar, potrivit primelor estimări, pagubele nu au fost atât de mari cât s-ar fi aşteptat de la un cutremur de o asemenea violenţă.



Trenurile de mare viteză au fost oprite ca măsură de precauţie. Autorităţile au precizat că două centrale nucleare din zona afectată îşi continuă funcţionarea fără probleme.

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close