x close

Japonia. Un angajat de la Fukushima spitalizat, pentru că se simţea rău

de Antena3    |    10 Apr 2011   •   22:45
Japonia. Un angajat de la Fukushima spitalizat, pentru că se simţea rău 483 Foto: Reuters

Un muncitor de la centrala nucleară din Fukushima a fost dus de urgenţă la spital, după ce i s-a făcut rău. Bărbatul s-a plâns de ameţeli şi a spus că nu se simte bine. Reprezentanţii firmei care operează centrala au declarat că angajatul nu a fost rănit şi nici nu se cunosc motivele pentru care i s-a făcut rău.

Gospodării părăsite, maşini abandonate, dărâmături cât vezi cu ochii şi niciun om. Doar câţiva câini care îşi caută stăpânii. Aşa arată zona evacuată din jurul centralei Fukushima. Cu două detectoare de radiaţii pe bord, un jurnalist japonez a pătruns în zona evacuată cu scopul de a monitoriza nivelul radiaţiilor şi a vedea dimensiunea dezastrului.

La 17 kilometri distanţă, nivelul radiaţiilor depăşeşte 2,5 sieverţi pornind alarma dispozitivului Geiger, spun specialiştii. Nivelul radiaţiilor este detectabil şi la 20 de kilometri de reactoare.

La 15 kilometri distanţă, alarma porneşte din nou, semn că nivelul radiaţiilor a crescut. Cu cât jurnalistul se apropie mai mult de centrală, peisajul devine tot mai dezolant.

Jurnalistul a terminat călătoria cu un kilometru şi jumătate înainte de a ajunge la centrală. El spune că a vrut să atragă atenţia asupra riscurilor la care oamenii se supun în condiţiile în care se continuă construirea centralelor nucleare.

 

Citeşte mai multe despre:

centrala Fukushima muncitor radiatii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati