Antena 3 CNN Externe JO din Beijing, prilej de manifestanţii pro-tibetane în toată lumea

JO din Beijing, prilej de manifestanţii pro-tibetane în toată lumea

JO din Beijing, prilej de manifestanţii pro-tibetane în toată lumea
10 Aug 2008   •   12:23

Jocurile Olimpice oferă ocazia intensificarii protestelor pentru susţinerea eliberării Tibetului. Din New York până în Nepal, protestarii au fost foarte activi în a-şi susţine cauza. Peste 400 de adepţi ai retragerii trupelor chineze din Tibet au mărşăluit la Tokyo, capitala Japoniei. Înarmaţi cu steaguri protestatarii au scandat sloganuri pentru eliberarea Tibetului.

Manifestări pro Tibet au avut loc şi în Nepal, unde autorităţile au reţinut aproape 500 de exilaţi şi au întărit securitatea ambasadei chineze din Katmandu. În Italia, protestatarii s-au strâns într-o piaţă de lângă Vatican şi au spus că problema Tibetului este mai importantă decât Olimpiada.

Şi în America au fost manifestaţii. Consulatul chinez din New York a fost înconjurat de un grup protibetan. Mai mulţi protestari s-au legat cu lanţuri şi au blocat accesul pe una din arterele importante ale oraşului. Manifestanţii au spus că lumea nu trebuie să uite că Tibetul nu este liber, chiar dacă a început Olimpiada. Zece dintre membrii grupului au fost arestaţi de poliţia americană.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close