Antena 3 CNN Externe Joe Biden, surprins în timp ce ațipea înainte de discursul la COP26. Mesajul transmis de regina Marii Britanii

Joe Biden, surprins în timp ce ațipea înainte de discursul la COP26. Mesajul transmis de regina Marii Britanii

Președintele american Joe Biden a fost surprins în timp ce era pe cale să ațipească, în debutul summit-ului climatic din Scoția.

Joe Biden, surprins în timp ce ațipea înainte de discursul la COP26. Mesajul transmis de regina Marii Britanii
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    02 Noi 2021   •   00:13

Un material difuzat de presa internațională îl arată pe liderul de la Casa Albă așezat la masă, cu ochii închiși preț de aproximativ 30 de secunde pe parcursul unei secvențe de un minut.

Prima dată, Biden închide ochii timp de 10 secunde, apoi îi redeschide. Peste încă 10 secunde, președintele pare că ațipește din nou.

De astă dată, Biden ține ochii închiși pentru aproximativ 20 de secunde (de la secunda 20 la secunda 40 în materialul video atașat).

Liderul de la Casa Albă este abordat apoi de un bărbat tânăr, cu mască de protecție, care îi spune ceva la ureche.

După ce mesagerul pleacă, Joe Biden reușește să își țină ochii deschiși și chiar își masează pleoapele cu mâna, probabil pentru a alunga starea de oboseală.

Ulterior discursului la COP26, Biden a distribuit pe contul său de Twitter un mesaj imagini de la summit în care afirmă: 

"Nu există un înlocuitor pentru diplomația față în față. Mă aflu la COP26 pentru a mă asigura că ne ridicăm la înălțimea așteptărilor în ceea ce privește clima și că dăm startul unei decade de ambiție, fapte și inovații pentru a salva viitorul nostru comun."

În imaginile difuzate, Biden apare alături de premierul britanic Boris Johnson, de secretarul general ONU Antonio Guterres și de președintele francez Emmanuel Macron.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: "Când națiunile se unesc pentru o cauză comună, există speranță"

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a transmis participanților la COP26 un mesaj video în care le cere să creeze "un viitor mai sigur și mai stabil" pentru planetă.

Regina i-a îndemnat pe liderii internaționali să se ridice "deasupra politicilor de moment" și să constate că "vremea vorbelor a fost înlocuită de vremea faptelor".

"Istoria a arătat că atunci când națiunile își unesc forțele pentru o cauză comună, este întotdeauna loc pentru speranță", a estimat ea.

În vârstă de 95 de ani, suverana Marii Britanii urma să participe fizic la COP26, însă a fost sfătuită de medici să se odihnească, motiv pentru care a recurs la opțiunea mesajului înregistrat.

Ea evocat și personalitatea și activitatea soțului său, prințul consort Philip, care a încetat din viață în luna aprilie a acestui an.

"Este un motiv de mare mândrie pentru mine faptul că rolul important pe care l-a jucat de soțul meu în încurajarea oamenilor să protejeze fragila noastră planetă este continuat de activitatea fiului nostru mai mare, Charles și a fiului său, William. Sunt foarte mândră de ei", a spus regina.

×
Subiecte în articol: Joe Biden COP26
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close