Antena 3 Externe John McCain, republicanul cu cele mai mari şanse la Casa Albă

John McCain, republicanul cu cele mai mari şanse la Casa Albă

06 Feb 2008   •   09:04
John McCain, republicanul cu cele mai mari şanse la Casa Albă

John McCain are 71 de ani şi este senator de Arizona. McCain e unul dintre favoriţii la câştigarea învestiturii republicane în cursa pentru Casa Albă. Până acum a ieşit învingător în alegerile în New Hampshire, Carolina de Sud şi Florida. Erou şi veteran al războiului din Vietnam, a fost la un pas de fi ucis în 1967.

În timpul unui bombardament a fost grav rănit. Aproape şase ani, McCain a fost prizonier de război şi a îndurat tortura.

După ce s-a retras din armată, la începutul anilor '80, John McCain a intrat în politică. La scurt timp, a fost ales senator de Arizona.

Cine îl susţine pe mcCain
În tabăra republicană, John McCain se bucură de sprijinul fostului său contracandidat, Ruddy Giualliani, dar şi a guvernatorului Californiei, Arnold Schwarzenegger.

Ce promite John McCain
Vă privesc în ochi şi vă spun că, de ar fi să-l urmăresc până la porţile iadului, îl voi prinde pe Ossama Bin Laden şi-l voi aduce în faţa justiţiei, prieteni. Îl voi aduce în faţa justiţiei.

McCain a mai încercat să candideze la şefia Casei Albe acum 8 ani
Acum opt ani, McCain a încercat să câştige încrederea republicanilor pentru a candida la preşedinţia al Statelor Unite. Atunci, l-a avut contracandidat pe actualul lider de la Casa Albă, George W. Bush.

McCain este recunoscut pentru discursul său foarte direct. Acest lucru l-a îndepărtat de o parte a electoratului ultra-conservator, dar i-a atras pe independenţi. Le-a promis americanilor ca-l va aduce pe Ossama Bin Laden la judecată -  

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close