Antena 3 CNN Externe John McCain, republicanul cu cele mai mari şanse la Casa Albă

John McCain, republicanul cu cele mai mari şanse la Casa Albă

John McCain, republicanul cu cele mai mari şanse la Casa Albă
06 Feb 2008   •   09:04

John McCain are 71 de ani şi este senator de Arizona. McCain e unul dintre favoriţii la câştigarea învestiturii republicane în cursa pentru Casa Albă. Până acum a ieşit învingător în alegerile în New Hampshire, Carolina de Sud şi Florida. Erou şi veteran al războiului din Vietnam, a fost la un pas de fi ucis în 1967.

În timpul unui bombardament a fost grav rănit. Aproape şase ani, McCain a fost prizonier de război şi a îndurat tortura.

După ce s-a retras din armată, la începutul anilor '80, John McCain a intrat în politică. La scurt timp, a fost ales senator de Arizona.

Cine îl susţine pe mcCain
În tabăra republicană, John McCain se bucură de sprijinul fostului său contracandidat, Ruddy Giualliani, dar şi a guvernatorului Californiei, Arnold Schwarzenegger.

Ce promite John McCain
Vă privesc în ochi şi vă spun că, de ar fi să-l urmăresc până la porţile iadului, îl voi prinde pe Ossama Bin Laden şi-l voi aduce în faţa justiţiei, prieteni. Îl voi aduce în faţa justiţiei.

McCain a mai încercat să candideze la şefia Casei Albe acum 8 ani
Acum opt ani, McCain a încercat să câştige încrederea republicanilor pentru a candida la preşedinţia al Statelor Unite. Atunci, l-a avut contracandidat pe actualul lider de la Casa Albă, George W. Bush.

McCain este recunoscut pentru discursul său foarte direct. Acest lucru l-a îndepărtat de o parte a electoratului ultra-conservator, dar i-a atras pe independenţi. Le-a promis americanilor ca-l va aduce pe Ossama Bin Laden la judecată -  

Antena 3

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close