Antena 3 CNN Externe Joi se dă startul alegerilor pentru preşedinţia Statelor Unite

Joi se dă startul alegerilor pentru preşedinţia Statelor Unite

Joi se dă startul alegerilor pentru preşedinţia Statelor Unite
02 Ian 2008   •   14:44

Joi se dă startul alegerilor preliminare pentru preşedinţia Statelor Unite. Lupta din tabăra democrată şi republicană este extrem de strânsă. Potrivit sondajelor de opine, democratul Barak Obama şi republicanul Mike Huckabee au cele mai mari şanse să câştige alegerile din Iowa. Alegerile din statul Iowa au o importanţă covârşitoare în desemnarea celor doi pretendenţi la Casa Albă.

Candidatul de culoare al democraţilor americani, Barak Obama ar putea câştiga alegerile preliminare. Potrivit ultimul sondaj de opinie realizat înainte de scrutinul decisiv, fosta prima doamnă Hillary Clinton are cu şapte procente mai puţin faţă de rivalul său. Iar democratul John Edwards numai 24% din sufragii. Lupta este strânsă şi în tabăra republicanilor.

Fostul guvernator de Arkansas, Mike Huckabee este cotat în sondaje cu 32% din intenţiile de vot, iar principalul său contracandidat, fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney, cu 26 de procente. Câştigătorii alegerilor primare din Iowa au mari şanse să fie desemnaţi candidaţi oficiali în cursa pentru Casa Albă.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close