Antena 3 CNN Externe Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a: Un eveniment ce durează 4 zile şi cuprinde 9.500 de petreceri

Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a: Un eveniment ce durează 4 zile şi cuprinde 9.500 de petreceri

Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a: Un eveniment ce durează 4 zile şi cuprinde 9.500 de petreceri
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
02 Iun 2012   •   21:25

Cu salve de tun şi imnul Regatului Unit, britanicii au început cea mai mare sărbătoare a monarhiei - Jubileul de Diamant al reginei Elisabeta a II-a. Suverna şi prinţul consort au luat parte la o faimoasă cursă de cai desfăşurată lângă Londra. Este doar primul eveniment dintr-o serie ce va dura 4 zile şi la care vor participa şi membri ai Casei Regale a României.

Regina şi prinţul consort au fost întâmpinaţi cu toate onorurile la hipodromul din localitatea Epsom. Dar şi cu urale şi aplauze din partea supuşilor Coroanei, care umpluseră până la refuz tribunele.

Toţi invitaţii aşteptaseră în tensiune sosirea Reginei. Emoţii mari a părut să aibă şi mezzosoprana Katherine Jenkins, care a interpretat imnul britanic îmbrăcată într-o rochie tip sirenă care sfida cele 11 grade Celsius de afară.

La Londra, semnalul de dechidere a festivităţilor dedicate Jubileului s-a dat cu salve de tun. Totul, chiar în ziua în care Elisabeta a II-a a fost încoronată regină, în 1953. Tot regatul e gătit de sărbătoare.

În Marea Britanie au loc zilele acestea peste 9.500 de petreceri de stradă. Duminică, 1.000 de vase vor participa la o paradă, pe Tamisa, iar luni, în cinstea reginei, are loc un concert pop, la Palatul Buckingham. Vor urca pe scenă Elton John, Paul McCartney şi favoritul reginei, Gary Barlow.

Seria de festivităţi, la care participă, din Partea Casei Regale a României, Principesa Margareta şi Principele Radu, se încheie marţi.


×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close