Antena 3 CNN Externe Judecătorii cer rapoarte despre rănile suferite de Berlusconi

Judecătorii cer rapoarte despre rănile suferite de Berlusconi

Judecătorii cer rapoarte despre rănile suferite de Berlusconi
Sursa foto: berlusconi
21 Ian 2010   •   08:57

Un magistrat italian a cerut un raport cu rănile suferite de premierul Silvio Berlusconi în timpul atacului la un miting electoral luna trecută. Procurorul Armando Spataro este responsabil de anchetarea atacului de la Milano, unde un bărbat a aruncat un suvenir din metal în faţa premierului. În urma atacului, oficialul a rămas cu faţa tăiată, nasul fracturat şi cu doi dinţi rupţi.
Mulţi italieni au fost uimiţi de recuperarea rapidă a lui Berlusconi, teoriile conspiraţiei sugerând că atacul a fost un fals.
Premierul a comentat şi el rapiditatea cu care îşi revine , la doar cinci săptămâni după atacul din Piazza Duomo .
"Vedeţi? Am doar câteva mici cicatrice, aici şi aici," declare acesta marţi, arătând cu degetul spre faţă . "Mi-au scos un dinte, dar mai am 35," a glumit acesta.
Ancheta ordonată de judecător are relaţie directă cu acuzaţiile aduse atacatorului, Massimo Tartaglia. Dacă se demonstrează că rănile lui Berlusconi au necesitat mai mult de 40 de zile pentru vindecare, Tartaglia va primi acuzaţii mai grave, ce îi vor aduce până la cinci ani de detenţie.
Spitalul în care a fost tratat Berlusconi a estimat iniţial că premierul va avea nevoie de 25 de zile pentru recuperare, în timp ce doctorul său estima 90 de zile.
Susţinătorii lui Silvio Berlusconi au acuzat magistraţii "că aruncă îndoieli " asupra atacului. De altfel, rata de popularitate a premierului s-a menţinut la un nivel de 48 la sută după acesta, în creştere cu trei procente faţă de lunile anterioare, când a avut de suferit din pricina unor scandaluri sexuale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Milano
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close