Antena 3 CNN Externe Judecătorii italieni se pronunţă, miercuri, în cazul lui Romulus Mailat

Judecătorii italieni se pronunţă, miercuri, în cazul lui Romulus Mailat

Judecătorii italieni se pronunţă, miercuri, în cazul lui Romulus Mailat
28 Oct 2008   •   22:06

Sentinţa în cazul lui Nicolae Romulus Mailat ar putea fi pronunţată de judecătorii italieni în cursul zilei de miercuri. Românul acuzat de jefuirea şi uciderea Giovannei Reggiani ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă. Procurorii l-au prezentat pe Mailat ca pe un adevărat monstru şi au cerut condamnarea lui. În replică, Mailat şi-a exprimat, în mod constant, neîncrederea în justiţia italiană.
Nicolae Romulus Mailat a fost acuzat în luna octombrie a anului trecut că ar fi bătut, violat şi ucis la Roma o italiancă de 47 de ani. Giovanna Reggiani, soţia unui ofiţer de marină, a fost găsită într-un şanţ, în zona Tor di Quinto. În ciuda eforturilor medicilor, femeia a murit la scurt timp la spital. După descoperirea victimei, anchetatorii au declanşat cercetările şi l-au identificat ca posibil autor al crimei pe românul de 25 de ani. În baraca în care stătea Mailat, poliţiştii au găsit obiecte personale ale victimei. În plus, martori oculari, printre care şi o tânără româncă, au declarat anchetatorilor că l-au văzut pe bărbat în timp ce o căra în spate pe femeia aproape moartă. Românul a fost arestat la sfârşitul lunii octombrie şi încarcerat într-un penitenciar din Roma.
În urma necropsiei anchetatorii au stabilit că femeia nu fusese violată. Mai mult, Mailat este acuzat că a încercat să îl implice în asasinarea Giovannei Reggiani pe un tânăr conaţional, fiul celei care a descoperit cadavrul italiencei. Incidentul a strânit un val de proteste în Italia.
Antena3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close