Antena 3 CNN Externe Jurassic Porc. Cu 260 de milioane de ani în urmă Terra era populată numai de porci

Jurassic Porc. Cu 260 de milioane de ani în urmă Terra era populată numai de porci

Jurassic Porc. Cu 260 de milioane de ani în urmă Terra era populată numai de porci
15 Sep 2008   •   12:44

Cercetătorii au descoperit că Pământul a fost, pentru foarte mult timp, dominat de... porci. ?Era porcinelor? a avut loc acum 260 de milioane de ani când, animale foarte asemănătoare porcilor au fost singurele supravieţuitoare ale unui dezastru natural.

Atunci când aproximativ 95% din animalele care populau Terra la acea vreme au fost ucise de o posibilă serie de erupţii, creaturile asemănătoare porcilor au fost printre singurele care au supravieţuit. Într-o lume fără prădători, acestea au putut întemeia o adevărată ?eră? având la dispoziţie toată vegetaţia planetei pentru a se hrăni.

Profesorul Paul Wignall de la Universitatea din Leeds, a declarat publicaţiei ?The Sun? : ?Putem numai să speculăm cum aceste animale au supravieţuit în timp ce celelalte animale au murit. Poate abilitatea de a-şi face vizuină şi de a hiberna le-a protejat în perioadele critice.? Totuşi, ceea ce e surprinzător este mărimea lor. Nimic de dimensiunile acelor animale nu a supravieţuit dezastrelor naturale."

?Credem că milioane de exemplare ale acestei specii au populat pământul la acea vreme, lucru dovedit de numeroasele fosile descoperite. Acestea sunt foarte asemănătoare porcilor din ziua de azi, cu râturi şi colţi ca ai mistreţilor pentru a scormoni vegetaţia.?

?Era porcinelor? a dominat Pământul pentru mai bine de un milion de ani când locul le-a fost luat de dinozauri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close