Antena 3 CNN Externe Jurnaliştii străini se plâng de modul în care au fost trataţi în România

Jurnaliştii străini se plâng de modul în care au fost trataţi în România

Jurnaliştii străini se plâng de modul în care au fost trataţi în România
02 Apr 2008   •   16:36

Jurnaliştii străini veniţi în România pentru summitul NATO au scris de rău despre ţara noastră, chiar din prima zi de summit. Reporterii agenţiei Reuters nu au putut să urmărească discursul preşedintelui american George Bush, la Centrul de Presă de la Palatul Parlamentului. Au fost probleme cu sunetul până spre finalul discursului, probleme pe care jurnaliştii le-au taxat imediat în relatările transmise în întreaga lume. Mai ales că şi marţi au avut probleme, cu obţinerea acreditărilor penttru summit.

Seria dificultăţilor pe care le-au întâmpinat jurnaliştii străini a început încă de marţi, de la Aeroportul Henri Coandă. Motivul: lipsa taxiurilor cu care să se deplaseze până la Palatul Parlamentului. Ziariştii au fost transportaţi cu un microbuz oficial, dar acesta nu a avut a avut acces pe culoarul unic şi au fost nevoiţi să îndure blocajele specifice traficului bucureştean.

Jurnaliştii s-au plâns şi din cauza măsurilor de securitate, pe care le considera foarte stricte. Apoi, unii dintre ei nu au putut intra în clădirea Palatului Parlamentului, deoarece ecusoanele nu erau gata.

În ciuda acestor probleme, toţi jurnaliştii sunt invitaţi să ia parte la dineul oferit miercuri seară de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. Organizatorii au pregătit un meniu deosebit cu oceastă ocazie, iar purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, le-a cerut scuze jurnaliştilor pentru problemele create.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close