Antena 3 CNN Externe Jurnalul personal al lui George Orwell pe internet

Jurnalul personal al lui George Orwell pe internet

Jurnalul personal al lui George Orwell pe internet
30 Iul 2008   •   16:56

Începând cu 9 august, jurnalul personal al faimosului scriitor englez George Orwell va fi publicat zilnic, pe internet, la adresa theorwellprize.co.uk. Potrivit BBC, publicarea va dura 4 ani şi se va face pe un site dedicat autorului cunoscutelor romane politice ?Ferma Animalelor? şi ?1984?.

Jurnalul a fost început în 1938 şi prezintă impresiile scriitorului referitoare la cel de-Al Doilea Război Mondial, la călătoriile sale în Maroc şi la perioada pe care acesta a petrecut-o în Catalonia, când a luptat în Războiul Civil spaniol. Însemnările făcute de scriitor în jurnal descriu pasiunea acestuia pentru călătorii şi mâncare.

Pe lângă poveşti din viaţa cotidiană, jurnalul conţine chiar şi reţete de cocteiluri decupate de acesta din ziare. În realitate, vor fi publicate două jurnale ale lui Orwell, unul cu însemnări politice şi altul cu note din viaţa cotidiană. Cele două jurnale conţin şi fotografii din Maroc, documentele de călătorie pe care acesta le-a folosit, precum şi meniurile din vasele cu care a călătorit.

Alegerea datei la care se va începe publicarea jurnalului nu a fost întâmplătoare. Pe 9 august se împlinesc 70 de ani de la prima însemnare făcută de Orwell în jurnalul său.

Adevăratul nume al lui Orwell este Eric Arthur Blair. Acesta s-a născut pe 25 iunie 1903 în estul Indiei, unde tatăl său lucra în administraţia britanică. Educaţia lui a fost pur engleză, a urmat faimosul colegiu Eton, dar şi-a părăsit studiile la scurt timp pentru a se înrola în Poliţia Imperială Indiană.

În 1927 Orwell a părăsit Birmania şi şi-a petrecut următorii 5 ani călătorind. Între 1936-1939 a fost corespondent de front în Rşzboiul Civil spaniol. Odată întors în Anglia, acesta s-a angajat ca producător la BBC Eastern Service.

?Ferma Animalelor?, unul dintre cele mai cunoscute romane ale secolului XX, a fost scris în 1944, dar publicarea a avut loc un an mai târziu din cauza presiunilor politice. După publicarea romanului ?1984? , pe 21 ianuarie 1950, scriitorul a murit din cauza tuberculozei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close