Antena 3 CNN Externe Kîrgîzstan. 68 de morţi, în urma celui mai grav accident aviatic din 1991

Kîrgîzstan. 68 de morţi, în urma celui mai grav accident aviatic din 1991

Kîrgîzstan. 68 de morţi, în urma celui mai grav accident aviatic din 1991
25 Aug 2008   •   09:35

La câteva zile după catastrofa aviatică de la Madrid, un avion s-a prăbuşit la puţin timp după decolarea din Bişkek, capitala fostei republici sovietice Kîrgîzstan. 68 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar 22 au supravieţuit. Accidentul este cel mai grav din 1991, când Kîrgîzstanul a devenit stat independent.

Avionul, de tip Boeing 737, urma să efectueze o cursă spre Teheran. Dar, la numai câteva minute după decolare, pilotul a cerut să revină de urgenţă la sol din cauza scăderii bruşte a presiunii din cabină. Aterizarea nu a reuşit: aparatul a ajuns într-un câmp din apropierea pistei şi a luat foc.

Printre victime se numără mai mulţi cetăţeni străini: iranieni, canadieni, kazahi, un chinez şi un turc. Supravieţuitorii, între care cei şapte membri ai echipajului, suferă de arsuri, fracturi şi contuzii. La bord se afla şi o echipă sportivă de adolescenţi dintre care doar câţiva au supravieţuit.



Pe aeroportul din Bişkek funcţionează şi o bază aeriană americană care a trimis echipe medicale şi de pompieri în ajutorul localnicilor. Avionul, construit în 1979, fusese verificat cu doar o lună în urmă. El aparţinea unei companii private kîrgîze aflate pe "lista neagră" a Uniunii Europene, din cauza nerespectării normelor de siguranţă.

Antena 3

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close