Antena 3 CNN Externe Ce spun occidentalii despre numărul soldaților ruși uciși în Ucraina, publicat "accidental" de Komsomolskaya Pravda

Ce spun occidentalii despre numărul soldaților ruși uciși în Ucraina, publicat "accidental" de Komsomolskaya Pravda

Un număr de 10.000 de soldați ruși uciși până în prezent în războiul din Ucraina reprezintă o "estimare rezonabilă", susține un oficial occidental, conform BBC.

Ce spun occidentalii despre numărul soldaților ruși uciși în Ucraina, publicat "accidental" de Komsomolskaya Pravda
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    22 Mar 2022   •   19:46

Acest număr a apărut pentru scurt timp pe un site web pro-Kremlin, înainte de a fi șters rapid.

Oficialul a indicat că acest nivel al pierderilor mai înseamnă că încă 30.000 - 40.000 de soldați ruși au fost răniți sau scoși din luptă într-un fel sau altul.

Acesta este o pierdere semnificativă pentru forțele Rusiei, însă Moscova are încă multe capacități de luptă și ar putea continua să susțină un conflict de uzură un anumit timp, estimează sursa menționată de BBC.

"Un asemenea număr de victime nu a mai fost experimentat din vremea celui de-al Doilea Război Mondial (...) Urmărim cu mare atenție moralul forțelor ruse și voința lor de a continua să lupte în zone civile, într-o țară slavă", a mai spus oficialul occidental.

Potrivit acestuia, scenariul cel mai probabil este o continuare a situației actuale, mai degrabă decât o schimbare semnificativă, în care rușii își ating obiectivele sau ucrainenii sunt capabili să îi respingă net pe invadatori.

În ceea ce privește armele chimice, oficialul occidental a indicat că o astfel de evoluție este posibilă, dar nu probabilă.

Cum a dezvăluit Komsomolskaya Pravda situația soldaților ruși uciși pe front

Tabloidul Komsomolskaya Pravda, apropiat Kremlinului, a publicat - aparent dintr-o eroare - un material care dezvăluie numărul soldaților ruși uciși după aproape patru săptămâni de război în Ucraina.

"Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în timpul operațiunii speciale din Ucraina forțele forțele armate ruse au pierdut 9861 de soldați, iar alți 16153 au fost răniți", se spune în articolul inițial, care ulterior a fost editat.

Publicația revenit cu o explicație în care se spune că "în data de 21 martie, accesul la interfața de administrator a fost piratat pe site-ul Komsomolskaya Pravda și a fost făcută o inserție falsă  despre situația operațiunii speciale din Ucraina". 

"Informațiile inexacte au fost imediat eliminate", precizează Komsomolskaya Pravda.

Din 2 martie, Rusia nu și-a mai actualizat oficial situația pierderilor în război.

La data respectivă, armata rusă a indicat că 498 dintre militarii săi au fost uciși și 1.597 au fost răniți.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close