Antena 3 CNN Externe Kosovo. Explozie în curtea Biroului Civil Internaţional din Priştina

Kosovo. Explozie în curtea Biroului Civil Internaţional din Priştina

Kosovo. Explozie în curtea Biroului Civil Internaţional din Priştina
15 Noi 2008   •   18:05

O explozie de slabă putere s-a produs vineri seară în curtea Biroului Civil Internaţional din Pristina, administrat de reprezentantul special al UE în Kosovo, Pieter Feith, fără să facă victime. ?Un dispozitiv exploziv neidentificat a fost aruncat la 17.30 (16.30 GMT) în curtea BCI la Pristina?, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Veton Elshani. ?Explozia a spart geamurile clădirii, dar nu sunt răniţi?, a precizat el.
Purtătorul de cuvânt al lui Feith, Andy McGuffie, a precizat într-un comunicat că acest ?incident? s-a datorat unui ?mic dispozitiv? şi a confirmat că nu au fost răniţi. ?Noi condamnăm acest incident fără rezerve. Contăm pe guvernul kosovar pentru a asigura securitatea personalului misiunilor internaţionale care lucrează aici?, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Primul ministru al Kosovo, Hashim Thaci, a cerut ?măsuri rapide şi concrete? pentru a-i aresta pe autorii atentatului şi ?să se facă lumină în această afacere?. ?Niciun incident, nicio explozie şi nicio tentativă nu va zdruncina politica prooccidentală a Kosovo?, a adăugat Thaci.
Sursa foto: bbc.co.uk
Agerpres

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close