Antena 3 Externe Kosovo. Măsuri sporite de securitate din cauza alegerilor prezidenţiale

Kosovo. Măsuri sporite de securitate din cauza alegerilor prezidenţiale

02 Feb 2008   •   16:14
Kosovo. Măsuri sporite de securitate din cauza alegerilor prezidenţiale

Măsuri sporite de securitate în Kosovo, cu numai o zi înainte de cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Serbia. O situaţie mai specială este în Mitroviţa, unul dintre oraşele puternic divizate etnic şi unde sute de poliţişti patrulează pe străzi. Şi misiunea ONU în Kosovo a decis sporirea numărului trupelor, pentru a asigura buna desfăşurare a alegerilor.

Oraşul Mitroviţa a devenit cunoscut mai ales pentru confruntările dintre comunităţile sârbă şi albaneză. Toate secţiile de poliţie din zonă au primit forţe suplimentare, pentru a preîntâmpina orice incidente violente. Situaţia este tensionată în regiune, mai ales după anunţul autorităţilor de la Priştina, care au declarat că independenţa provinciei va deveni oficială după alegerea unui nou preşedinte sârb.

Scrutinul ce va avea loc mâine va decide dacă Serbia evită izolarea pe scena politică europeană sau se întoarce la trecutul său naţionalist. Cei doi candidaţi sunt actualul preşedinte, Boris Tadici, şi ultranaţionalistul Tomislav Nikolici.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close