Antena 3 CNN Externe Kosovo. Protestatari sârbi au ocupat Tribunalul ONU din Mitroviţa

Kosovo. Protestatari sârbi au ocupat Tribunalul ONU din Mitroviţa

Kosovo. Protestatari sârbi au ocupat Tribunalul ONU din Mitroviţa
14 Mar 2008   •   13:37

Mai mulţi protestatari sârbi au preluat vineri controlul asupra sediului Tribunalului ONU din Mitroviţa, în nordul provinciei Kosovo. Incidentul a avut loc cu doar câteva ore înainte de vizita la Mitroviţa a secretarului general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer. Sârbii care locuiesc în oraş au patrulat în jurul clădirii mai multe săptămâni, timp în care le-au interzis angajaţilor albanezi să treacă podul care desparte Mitroviţa în două, sudul, majoritar albanez şi partea de nord, unde trăiesc sârbi.

Mulţimea era formată în special din foşti angajaţi din regiunea Mitroviţa, care au devenit şomeri după ce NATO a alungat forţele sârbe în 1999. "Ne-am întors într-o clădire care ne aparţine, şi în care am lucrat până în 1999", a declarat procurorul municipal, Milan Bigovici.

Poliţiştii ucraineni şi polonezi din cadrul forţelor speciale ONU au opus rezistenţă într-o mică măsură, manifestaţia protestatarilor desfăşurându-se fără violenţă. Kosovo şi-a proclamat independenţa la 17 februarie, măsură respinsă de minoritatea sârbă din acest stat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close