Antena 3 CNN Externe Kosovo va avea propria forţă de securitate

Kosovo va avea propria forţă de securitate

Kosovo va avea propria forţă de securitate
07 Mar 2008   •   19:11

Kosovo va avea propria forţă de securitate, care va colabora cu misiunile de menţinere a păcii. Anunţul a fost făcut de premierul de la Pristina. Hashim Thaci a precizat că noua forţă va lucra pentru restabilirea controlului în regiunile din nord, unde sunt majoritari etnicii sârbi. El a declarat că principala misiune a autorităţilor de la Pristina este recunoaşterea independenţei Kosovo de către fiecare stat în parte.

„Kosovo va avea propria forţă de securitate, care va asigura pacea în ţară. Va fi o forţă modernă, demnă de standardele euro-atlantice. Va fi formată în cooperare cu NATO”. Aşa a sunat anunţul premierului kosovar.

Declaraţia de la Pristina a fost făcută în contextul în care Belgradul a cerut din nou o reuniune specială a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, pentru condamnarea oficială a independenţei Kosovo. Potrivit ministrului sârb de Externe, această problemă a divizat comunitatea internaţională. Independenţa Kosovo a fost recunoscută, până în prezent, de 20 de state. Finlanda a recunoscut oficial vineri noul stat kosovar, printr-o declaraţie adoptată de Guvernul de la Helsinki.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close