Antena 3 CNN Externe La Bangkok s-a dat startul călătoriei Flăcării Olimpice prin Thailanda

La Bangkok s-a dat startul călătoriei Flăcării Olimpice prin Thailanda

La Bangkok s-a dat startul călătoriei Flăcării Olimpice prin Thailanda
19 Apr 2008   •   12:50

Torţa Olimpică şi-a început periplul prin capitala Thailandei, Bangkok. Startul a fost dat în centrul istoric al capitalei, în cartierul Chinezesc. Simbolul Olimpic va parcurge aproximativ 10 kilometri prin Bangkok şi va fi purtat de 80 de oameni.

Autorităţile thailandeze au impus măsuri stricte de securitate, de teamă ca violenţele de la Paris şi Londra, de la începutul lunii, să nu se mai repete. 2.000 de poliţişti, îmbrăcaţi în uniforme dar şi civili au fost dispuşi de-a lungul traseului torţei pentru a preveni orice fel de incident. De asemenea, oficialii din domeniul securităţii au amplasat baricade de-a lungul traseului torţei, iar comandouri ale poliţiei îi vor escorta pe cei aproximativ 80 de purtători ai flăcării.

Grupuri de studenţi şi activişti pentru drepturile omului din Thailanda au anunţat că intenţionează să expună simultan o flacără „disidentă”, în faţa sediului ONU de la Bangkok, pentru a protesta împotriva politicii „represive” a Chinei în Tibet. Premierul thailandez a avertizat că autorităţile nu vor tolera nicio violenţă. Simbolul Jocurilor Olimpice a sosit vineri în Thailanda, din India.

Antena 3

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close