Antena 3 CNN Externe La summitul de la Roma s-a discutat despre criza alimentară chiar la masă

La summitul de la Roma s-a discutat despre criza alimentară chiar la masă

La summitul de la Roma s-a discutat despre criza alimentară chiar la masă
04 Iun 2008   •   12:02

Şefii de stat şi de guvern care s-au întâlnit la Roma să discute despre criza alimentară au fost invitaţi marţi seară la un dineu. De la reuniune au lipsit Robert Mugabe, liderul din Zimbabwe, şi Mahmoud Ahmadinejad, preşedintele iranian, care de altfel nici nu au fost invitaţi. Dineul a fost însă criticat intens de jurnaliştii prezenţi la eveniment. Organizarea unei astfel de mese a fost considerată nepotrivită, mai ales că tema întâlnirii este criza alimentară mondială.

Cu toate acestea, italienii n-au renunţat la întâlnire. Detaliile cu privire la meniul şefilor de stat a fost însă ţinut secret. Premierul italian a promis totuşi că este vorba despre un dineu de lucru. „Vom continua să lucrăm şi la cină. Sper, aşa cum am mai spus, că vom conveni asupra unor declaraţii în această seară şi ne vom asuma angajamente. Nu vor fi doar vorbe goale, pentru că atunci când vorbim despre astfel de crize este important să ştim ce pot face ţările dezvoltate pentru cele aflate în curs de dezvoltare”, a explicat Silvio Berlusconi.

Absent de la dineul oficial, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a cinat cu un industriaş italian la un hotel de lux din Roma, a salutat toţi clienţii din local şi s-a fotografiat cu ei.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close