Antena 3 CNN Externe Liban. 3 ani de la asasinarea premierului Hariri (VIDEO)

Liban. 3 ani de la asasinarea premierului Hariri (VIDEO)

Liban. 3 ani de la asasinarea premierului Hariri <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Feb 2008   •   09:29

Manifestaţii de amploare sunt anunţate joi în Liban, cu ocazia a trei ani de la asasinarea fostului premier Rafik Hariri. La 14 februarie 2005, Hariri a fost ucis într-un atac cu bombă, comis în centrul Beirutului. Ancheta în acest caz nu s-a finalizat nici până acum. Opoziţia libaneză a acuzat atunci Siria de implicare în asasinat.

Criza declanşată în urma acestui atentat ameninţă şi acum situaţia socială şi politică din ţară. Comemorarea decesului lui Hariri a devenit un simbol al diviziunilor între opoziţie şi forţele politice aflate la conducerea Libanului.

La 14 februarie 2005, Hariri a fost ucis într-un atentat cu maşină capcană, comis în centrul Beirutului. Ancheta în acest caz nu s-a finalizat nici până acum. Investigaţiile sunt supervizate de Naţiunile Unite, care au înfiinţat un tribunal internaţional pentru judecarea asasinilor.

Opoziţia libaneză a acuzat Siria de implicare în asasinat, dar acuzaţiile nu au fost dovedite încă.

Rafik Hariri a deţinut 5 mandate de premier în Liban, începând cu 1992. El avut o contribuţie importantă la progresul economic al ţării şi la menţinerea păcii. A stabilit relaţii de bun parteneriat cu numeroase ţări occidentale. Uciderea sa a însemnat şi grava destabilizare a situaţiei economico- politice din Liban -  

Antena 3

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close