Antena 3 CNN Externe Liberalii britanici vor referendum privind prezenţa Marii Britanii în UE

Liberalii britanici vor referendum privind prezenţa Marii Britanii în UE

Liberalii britanici vor referendum privind prezenţa Marii Britanii în UE
26 Feb 2008   •   11:55
Nick Clegg, Liderul Partidului Liberal Democrat, cel de-al treilea partid ca mărime din Marea Britanie, cere organizarea unui referendum privind prezenţa în UE a Marii Britanii. Clegg este de părere că un astfel de referendum va pune capăt disensiunilor dintre politicienii britanici pe tema UE sau a Trataului de la Lisabona. Liderul democrat-liberalilor intenţionează să propună parlamentului britanic un amendament privind Tratatul de la Lisabona, prin care să ceară un referendum pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, conform EU Observer.

Clegg susţine că Marea Britanie ar trebui să se pronunţe, printr-un vot al poporului, dacă ar mai trebui să facă parte din Uniunea Europeană sau nu. "Nimănui din această ţară, sub vârsta de 51 de ani, nu i s-a adresat această întrebare simplă. Aici sunt incluşi şi jumătate din parlamentari. Am fost angajaţi în UE fără voinţa noastră: două generaţii care nu au fost lăsate să-şi spună punctul de vedere", a subliniat Nick Clegg.

În acelaşi timp, conservatorii depun eforturi pentru organizarea unui referendum pe tema Tratatului de la Lisabona, despre care spun că este aproape identic cu Constituţia europeană, respinsă în urma unui vot popular în 2005 de francezi şi olandezi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close