Antena 3 CNN Externe Liniştea s-a lăsat în estul Ucrainei, la miezul nopţii

Liniştea s-a lăsat în estul Ucrainei, la miezul nopţii

Liniştea s-a lăsat în estul Ucrainei, la miezul nopţii
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    15 Feb 2015   •   21:51

Liniştea s-a lăsat, în estul Ucrainei, la miezul nopţii trecute, după ce atât preşedintele Ucrainei, cât şi liderii rebelilor separatişti au ordonat încetarea focului. 

 
Armistiţiul prevăzut de acordul de la Minsk va fi supravegheat de observatorii OSCE. Bombardamentele şi schimburile de focuri nu s-au oprit decât în ultima clipă şi au făcut, chiar şi ieri, noi victime. 
 
Momentul în care preşedintele Petro Poroşenko a ordonat încetarea focului a fost televizat în direct. Liderul ucrainean a precizat, însă, că trupele guvernamentale rămân în alertă şi vor riposta la orice încălcare a armistiţiului.
 
La rândul lor, separatiştii au anunţat că au încetat acţiunile armate pe întreaga linie de front, dar sunt gata, în orice moment, să le reia.
 
În ultimele ore înaintea armistiţiului, luptele s-au intensificat. Rebelii pro-ruşi şi-au concentrat eforturile asupra localităţii Debalţeve, un nod feroviar pe linia dintre Lugansk şi Doneţk, apărat cu disperare de trupele guvernamentale. 
 
Rebelii susţin că, tot în ziua dinaintea armistiţiului, trei civili au fost ucişi la Doneţk, într-un atac cu rachete. 
 
Potrivit acordului de la Minsk, ambele părţi trebuie să-şi retragă, începând de luni, armamentul greu, la câteva zeci de kilometri în spatele frontului. Dar soldaţii vor rămâne pe loc şi fiecare din cele două tabere bănuieşte că adversarii săi vor încălca armistiţiul

×
Subiecte în articol: Ucraina Proteste Ucraina Minsk
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close